Actie stop menstruatiearmoede

Als JCI – Junior Kamer Etten-Leur hebben we de Werkgroep Bloedserieus die in het teken staat van menstruatie-armoede opgericht. Ook in ons land en in Etten-Leur en omgeving is dit probleem helaas aanwezig.

Daarom zamelen wij samen met ons netwerk zoveel mogelijk menstruatie-artikelen in. Deze producten verspreiden we samen met o.a. Voedselbank Etten-Leur, EVA, Centrum voor Jeugd & Gezin, scholen en vele anderen onder vrouwen en meisjes in hun netwerk die dit goed kunnen gebruiken.

Doneer nu!

Wij hebben je hulp nodig!

Je kunt 4 dingen doen

1. Like en deel onze social media berichten

2. Attendeer je familie, vrienden, buren, kennissen, collega’s, enzovoorts op deze actie

3. Je koopt zelf een of meerdere pakjes maandverband of tampons en geeft deze af bij een JCI Etten-Leur lid

4. Je maakt een bedrag naar keuze over waarmee wij producten aanschaffen. Alles is goed! Je kunt dit overmaken door de onderstaande QR code te scannen of op de button te klikken.

Doneer nu!
Stop menstruatiearmoede I Bloedserieus

Bloedserieus onderwerp

Bijna 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland heeft wel eens geen geld om menstruatieproducten te kunnen kopen.

Op menstruatie heerst al een taboe, laat staan op het niet kunnen kopen van tampons of maandverband.

Herken je dit, ken je iemand in deze situatie of wil je graag helpen dit taboe te doorbreken? Binnenkort vind je op deze pagina en op verschillende plekken in Etten-Leur meer informatie hierover .

Maandverband en tampons zijn vrij dure producten. Voor veel vrouwen en meisjes, die rond moeten komen van een minimuminkomen of zelfs minder, is het lastig om deze producten te kopen. Zo worden menstruatieproducten ineens luxeproducten met alle gevolgen van dien. Uit een onderzoek uit 2019 blijkt dat in Nederland 1 op 9 meisjes tussen de 15 en 25 jaar wel eens te weinig geld heeft gehad om deze producten te kopen. Zij voelen zich genoodzaakt om wc-papier of lappen stof te kopen of kopen minder voedzaam eten om maandverband te kunnen kopen. Meisjes melden zich ziek op school, omdat ze bang zijn voor de ongemakken die erbij komen kijken of durven niet af te spreken met vriendinnen. Dit geeft hen een achterstand in de maatschappij. Vrouwen kunnen dan niet werken waardoor zij in een vicieuze cirkel terecht komen.

Bloedserieus I Stop menstruatie armoede