Bloedserieus I Stop menstruatie armoede

WE HEBBEN JE HULP NODIG!

Vanaf vandaag komen wij 3 volle weken in actie om zoveel mogelijk geld en materiaal in te zamelen in het kader van onze Bloedserieus campagne! Je kunt 4 dingen te doen:

  • Like en deel onze social media berichten ?
  • Attendeer je familie, vrienden, buren, kennissen, collega’s, enzovoorts op deze actie ?
  • Je koopt zelf een of meerdere pakjes maandverband of tampons en geeft deze uiterlijk 3 oktober af bij een JCI Etten-Leur lid. DM voor een adres ?
  • Je maakt een bedrag naar keuze over waarmee wij producten aanschaffen. Alles is goed!

Je kunt dit overmaken door de QR code te scannen ?Vragen? Stel ze gerust! Dankjewel alvast voor je bijdrage! ??

Stop menstruatiearmoede I Bloedserieus

Volg ons op onze social media kanalen!


Bloedserieus I Stop menstruatie armoede

#Bloedserieus

Stop menstruatie armoede! Help mee!

Bijna 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland heeft soms te weinig geld om tampons of maandverband te kunnen kopen. Op menstruatie heerst al een taboe, laat staan op het niet kunnen kopen van een tampon of maandverband. Praten over je menstruatie is al moeilijk. Menstruatie armoede komt in ons land voor, ook in Etten-Leur.

Herken je dit, ken je iemand in deze situatie of wil je graag helpen dit taboe te doorbreken? Doe mee en doneer!

Help dit taboe te doorbreken!

Doneren doe je zo:

  • Je koopt zelf een of meerdere pakjes maandverband of tampons. De verzamelpunten en de inzamelingsdag maken wij binnenkort bekend. Houd onze socials goed in de gaten?.
  • Je maakt een bedrag naar keuze over waarmee wij producten aanschaffen. Alles is goed! Je kunt dit overmaken naar IBAN NL07 RABO 0174 80 63 45 t.n.v. Junior Kamer Etten-Leur o.v.v. menstruatiearmoede.

Scan nu de QR code of volg onze socials: Instagram en Facebook.

Bloedserieus I Stop menstruatie armoede

LEKKER WANDELEN 20 EN 21 MAART I JCI ETTEN-LEUR

LEKKER WANDELEN ETTEN-LEUR

Op zaterdag 20 en zondag 21 maart maken we een wandeling langs onze horeca door Etten-Leur.Een kaartje kost €5,- per persoon en met deze opbrengsten steunen we het goede doel: Hartveilig Etten-Leur.De deelnemende horeca halen hun lekkerste recepten uit de kast om alle langs lopende deelnemers te verwennen met heerlijke hapjes tijdens hun wandeling. Prijzen zullen per hapje variëren tussen tussen de 5 en 7 euro.
Om de culinaire wandeling in deze (Corona)tijd mogelijk te maken is het belangrijk dat we ons aan de geldende (corona)maatregelen houden.
Bent u erbij?!

Let op! Er zijn slechts beperkte kaarten beschikbaar per dag en per tijdvak.
Brasserie Tartaar, Restaurant Tilia, Restaurant het Havenhuis, Petits Saveurs, Donker & Blond, Het Witte Paard en Indonesisch Restaurant Rumah Dani. BESTEL HIER JOUW TICKET.


World cleanup day 2020

World Cleanup Day Etten-Leur in de media!

Lees hier het hele artikel van Omroep Ons West Brabant

Op zaterdag 19 september 2020 is het World Cleanup Day: een krachtige 'groene golf' van opruimacties verspreid over 180 landen. Vorig jaar hebben er over de hele wereld ruim 20 miljoen mensen meegedaan aan deze grootschalige opruimactie. Ook in Nederland werden er 77.000 stuks afval opgehaald en waren er diverse opruimacties in Etten-Leur. 

World Cleanup Day
World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen 4% van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 19 september komen vrijwilligers in 180 landen samen om de wereld van afval te ontdoen! Vorig jaar op World Cleanup Day organiseerde de jeugdwerkgroep van IVN (Inzet Voor Natuur) Etten-Leur e.o. een opruimactie vanaf het Natuurmuseum aan de Lange Brugstraat 61. IVN is een landelijke organisatie die mens en natuur verbindt, door middel van natuuractiviteiten,projecten en campagnes. Dit jaar werkt IVN samen met JCI (Junior Chamber International)

Meedoen op 19 september?
Het zou fantastisch zijn als je mee helpt om Etten-Leur schoner te maken! Dit kan met je klas, sport of wijkvereniging of gewoon met je straat of gezin. Alle beetjes helpen. Dus wil jij ook bijdragen aan positieve veranderingen in de maatschappij of de natuur? Kijk voor meer informatie op www.jci.nl of www.ivn-etten-leur.nl


WORLD CLEAN UP DAY 2020

DOE MEE, MELD JOUW ACTIE NU AAN! 

De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar! Maak ook Etten-Leur mee schoon.

Met 180 andere landen steken we de handen uit de mouwen op 19 september 2020.


Update Lekker Etten-Leur 2020

Momenteel zijn we allemaal drukdoende om alle coronamaatregelen zo goed mogelijk na te leven. Samen de schouders eronder om zoveel mogelijk mensen te beschermen!

Helaas gaan de maatregelen voor veel ondernemers gepaard met veel onzekerheden, uitdagingen en tegenslagen. Hier worden ook onze sponsoren, toeleveranciers en met name de horeca door getroffen. Dit maakt het voor ons lastig om juist jullie op dit moment te vragen om een bijdrage aan Lekker Etten-Leur en de BOV-verkiezing.

Jaarlijks maken wij samen met jullie allemaal Lekker Etten-Leur tot een succes. Om zo een bedrag in te zamelen voor lokale goede doelen. Zonder de inzet van horeca ondernemers, sponsoren en toeleveranciers is het niet mogelijk Lekker Etten-Leur op te zetten zoals jullie dat van ons gewend zijn. Om deze reden hebben wij helaas moeten besluiten het evenement pas weer plaats te laten vinden in 2021. 

We willen het eerste weekend van september echter niet zomaar voorbij laten gaan en doen ons best voor een geslaagde invulling. Een invulling waarmee we onze lokale horeca kunnen ondersteunen en in het zonnetje kunnen zetten. Want juist zij zetten jaarlijks alles op alles om Lekker Etten-Leur tot een succes te maken. Door het schenken van heerlijke wijnen, samenstellen van prachtige gerechten welke worden gebracht door enthousiast en gastvrij personeel. 

Houdt onze nieuwsbrieven, website en social media dus wel in de gaten! 

Wij hopen dat wij samen met jullie er een Lekker feest van maken in september!

Tot dan! 


?JCI BEDRIJVENTOERNOOI?

Wat was het een fantastisch dag, lekker weer ?en maar liefst € 1.250,- opgehaald voor het goede doel, ARV Achilles G-Team ? Topdag! Wij danken alle sponsoren, deelnemers en iedereen die heeft geholpen met de organisatie!


Overhandiging cheque bij Avoord

 Afgelopen woensdag (29 januari 2020) mochten we de JCI Cheque officieel overhandigen aan Avoord. 

JCI Etten-Leur zet zich elk jaar graag in voor de lokale gemeenschap. Dit doet JCI Etten-Leur mede door de verkoop van JCI Moeierboompke en het organiseren van Lekker Etten-Leur. Alle winst die gemaakt wordt gaat jaarlijks naar een lokaal goed doel.

In 2019 is er gekozen voor de goede doelen van IVN en Avoord. Met deze cheque heeft JCI Moeierboompke en Lekker Etten-Leur een mooie bijdrage van €2.500 euro geleverd aan de Avoord duo fiets voor de locatie Contrefort in Etten-Leur. Elk jaar worden er weer nieuwe goede doelen gekozen. JCI Etten-Leur vindt het leuk om voor elke doelgroep in Etten-Leur iets te kunnen betekenen. Goede doelen kunnen zich aanmelden via info@jcietten-leur.nl.


JCI bedrijventoernooi 7 maart 2020 - TC Vijfhuizen

?JCI Bedrijventoernooi bij TC Vijfhuizen?

Op 7 maart 2020 vindt de 2e editie van het JCI Bedrijventoernooi plaats! Vorig jaar was een succes! Schrijf nu in om deel te nemen aan dit gezellige toernooi!
Let op; VOL = VOL!

Het JCI Bedrijventoernooi is een initiatief van JCI - Junior Kamer Etten-Leur; een club van jonge, ambitieuze mensen die zich op vrijwillige basis inzetten om inkomsten te genereren voor het lokale goede doel. Inschrijving sluit 21 februari 2020.

Inschrijfgeld: €100,- per mixteam
min. 4 (2 dames en 2 heren) / max. 6 deelnemers
Let op! Van dit inschrijfgeld doneert u de helft ervan al aan het goede doel! 

Doneer!
Tijdens de feestelijke afsluiting van deze dag zullen wij d.m.v. een veiling nog meer geld proberen in te zamelen voor het goede doel. Bent u niet in de gelegenheid deel te nemen aan het toernooi maar wilt u wel producten en/of diensten doneren voor de veiling? Neem dan alstublieft contact met ons op via bedrijventoernooi@jcietten-leur.nl zodat we deze avond zoveel mogelijk geld in kunnen zamelen voor het lokale goede doel!

Doe mee en schrijf je in via: bedrijventoernooi@jcietten-leur.nl.

Praxis etten-leur in de race voor de BOV Trofee 2019

Praxis Etten-Leur ook in de race voor BOV trofee

ETTEN-LEUR - Dit jaar gaat de jury van de BOV op zoek naar de beste franchise ondernemer in Etten-Leur. Drie kandidaten zijn hiervoor in de race. De winnaar mag op vrijdag 6 september de trofee in ontvangst nemen, voor de aanvang van het culinaire evenement Lekker Etten-Leur. Het overkoepelend orgaan van de Praxis kent eigen filialen en franchisers. Praxis Etten-Leur is een franchise onderneming maar de formule geeft hen daarnaast de vrijheid naar eigen inzicht te handelen. Dat heeft geresulteerd in een samenwerking met drie andere bouwmarkten die vallen onder één paraplu genaamd Beste Brabantse Bouwmarkten. 

Ooit startten Harrie en Jeanine van Heeswijk hun ijzerwaren- en gereedschappenwinkel in de Bisschopsmolenstraat. De behoefte aan uitbreiding ontstond en Formido, de eerste grote bouwmarkt in Etten-Leur gevestigd aan de Grauwe Polder, was een feit. Er werd omgeschakeld naar Praxis, een formule die hen beter paste. Dochter Babice stapte in 1999 samen met haar echtgenoot Frank van de Ven in het familiebedrijf en namen het uiteindelijk, na de verhuizing naar het Trivium, in 2003 in zijn geheel over.

Franchise

Van de Ven had haar eigen redenen om een franchise onderneming te runnen. "Ik wilde mij concentreren op het management, het aansturen van de bouwmarkt, niet uitsluitend op de inkoop. Daarnaast wilde ik wel de vrijheid houden om klanten zo goed mogelijk te bedienen. Dan moet je ook buiten Praxis kunnen inkopen." De organisatie kent 180 filialen in Nederland, waarvan 40 in handen van franchisers. Van de Ven is bestuurslid van de franchisevereniging. "Je kunt natuurlijk achterover leunen in je stoel en alles voor je laten regelen, maar dat willen wij niet. We zitten wel degelijk aan het roer van ons eigen bedrijf."

Samenwerking

Het bestuur van de franchise ondernemingen heeft een aantal keren per jaar overleg met het overkoepelend orgaan Praxis over een aantal zaken zoals bijvoorbeeld bedrijfsvoering en - beleid, assortimentswissel en webshops maar houdt elkaar daarnaast onderling scherp. Adviezen en ervaringen van de ene vestiging worden door andere ter harte genomen. Waar mogelijk wordt actie ondernomen met bijvoorbeeld een gezamenlijke inkoop van producten buiten het bestaande assortiment.

Familiegevoel

Met een eigen inkoopbeleid naast het Praxis assortiment, een specifiek personeelsbeleid gericht op de medewerker en rekening houdend met duurzaamheid heeft de directie, ondanks of dankzij de franchise formule, een geheel eigen bouwmarkt gecreëerd. Zonnepanelen op het dak, géén wegwerpspullen zoals plastic bekers enzovoorts en personeel dat goed geïnformeerd wordt over artikelgroepen door middel van training in modules, zodat praktische kennis overgebracht kan worden op de klant. Daar past ook een praktijktraining in de werkplaats bij, zodat ook zij 'het gevoel in de vingers krijgen.' "Ik krijg er energie van dat ik mensen zie groeien", zegt Babice van de Ven. "Het personeel voelt betrokkenheid. We hebben hier een familiegevoel."

Samenwerking

Ondernemers houden van ondernemen en die eigenschap is Van de Ven niet vreemd. Via de franchisevereniging kwam contact tot stand met medebestuurslid Jan van Pul. Hij en zijn vrouw Claudia, eigenaren van filialen in Bergen op Zoom en Roosendaal, voelden de noodzaak hun winkel in Bergen op Zoom uit te breiden, wilden feitelijk niet stoppen met hun activiteiten maar wel afbouwen. Een samenwerking kwam tot stand. Die had ook tot gevolg dat in 2018 Formido Oudenbosch werd toegevoegd aan de Beste Brabantse Bouwmarkten. De winkel in Bergen op Zoom is inmiddels verbouwd en aanzienlijk uitgebreid, de bouwmarkt in Roosendaal gaat komend jaar verder investeren in duurzaamheid met onder andere LED verlichting en Formido Oudenbosch werd in oktober 2018 Praxis.

Aanjager

Volgens Van de Ven zijn de voordelen van een franchise onderneming aanzienlijk. "We hebben de naamsbekendheid, het marketingbeleid met bijvoorbeeld folders, een groot assortiment, een website en daarnaast onze eigen inbreng. We zijn vaak de aanjager om processen bij het hoofdkantoor te versnellen ten voordele van onze klanten." Bron: internetbode.